Wiosenne menu w Delicji Polskiej

Restauracja Delicja Polska zaprasza do spróbowania dań z nowego, wiosennego menu, przygotowanego przez szefa kuchni, Grzegorza Nowakowskiego.

Szczególnie polecane dania to łosoś marynowany w krupniku z koprem i burakami (29  zł), pierogi cielęce podane na szpinaku z pianką z trawy żubrowej (28 zł), dziki sandacz na morelowym purée z pudrem z owczego sera (56 zł) oraz talerz polskich serów zagrodowych – koryciński naturalny, łomnicki z kozieradką, Frontiera Jersey Blue, Krzywonos, grądzki czerwony -(27 zł).

Szef kuchni przygotował również specjalne menu ze szparagami, które podawane są na kilka sposobów: jako zupa – krem ze szparagów (18 zł), klasycznie z sosem holenderskim (28 zł), z grillowaną polędwicą i emulsją z papryki (79 zł) oraz domowej roboty duże tortellini z farszem z sera i szparagów w piance z wiosennych pomidorów (32 zł).

Więcej informacji o restauracji Delicja Polska.

Wiosenne menu w Delicji Polskiej, 6.0 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia