Azjatycka sałatka z kurczaka

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

gruboziarnista sól1 sztuk kapusty pekińskiej drobno pokrojonej3 łyżki soku z limonki2 łyżki sosu rybnego1 łyżeczka cukru1/8 łyżeczki pieprzu cayenne2 ugotowane piersi z kurczaka, pokrojone poprzecznie na plasterki90 gram groszku cukrowego, przekrojonego na pół wzdłuż3 małe szalotki, pocięte na cienkie plasterki? szklanki liści świeżej mięty, grubo posiekanych

Wykonanie:

W dużym garnku doprowadzić wodę do wrzenia, dodać bok choy. Przykryć i gotować do miękkości, od 3 do 5 minut, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W misce wymieszać sok z limonki, sos rybny, cukier i pieprz cayenne. Dodać kurczaka, groszek i szalotki, wymieszać. Najlepiej podawać mieszankę kurczaka obok kapusty bok choy

Twoja opinia