Barszcz z fasolą

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 i 1/2 l Bulionu warzywnegopuszka białej fasoli (40 dag)3 duże winne jabłka2 burakiłyżka masłałyżka mąki3/4 szklanki śmietany 18%100 ml wytrawnego czerwonego winalistek laurowy1?2 goździkisól, cukier

Przygotowanie:

Jabłka i buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło stopić w rondelku, włożyć jabłka i buraki, przesmażyć. Wlać szklankę bulionu, wymieszać, chwilę dusić. Oprószyć mąką, wymieszać. Wlać pozostały bulion i wino, dodać listek laurowy i goździki, wymieszać, podgotować kilka minut na małym ogniu. Białą fasolę odcedzić z zalewy, dodać do zupy, wlać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru, wymieszać, mocno podgrzać (nie gotować).

Barszcz z fasolą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia