Brownie z malinami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

150 g masła (ew. margaryny)200 g gorzkiej czekolady220 g cukru (drobnego)2 łyżeczki ekstraktu z wanili lub opakowanie cukru wanilinowego3 jajka150 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g białej czekolady150 g malin (świeżych lub mrożonych)

Przygotowanie:

Formę (kwadratową blaszkę o boku ok.20cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić z ciemną czekoladą (najlepiej w kąpieli wodnej). W niemałej misce ubić jajka z cukrem i wanilią. Dodać do tego rozpuszczoną z masłem czekoladę, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie połączyć. Do masy dodać pokrojoną na kawałki białą czekoladę i maliny. Wymieszać. Piec ok. 25-35 minut w temperaturze 180 stoopni.

Brownie z malinami, 1.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia