Bulion z pulpecikami z kurczaka i ricotty
Składniki:
450 gram mielonego mięsa z kurczaka250 g sera ricotta? szklanki startego parmezanu1 duże jajko1 ? łyżeczki grubej soligałka muszkatołowa1800 gram bulionu drobiowego1 cytryna, skórka starta na paski, plasterki do serwowania3 gałązki świeżego tymianku170 gram szpinaku
Wykonanie:
W dużej misce wymieszać kurczaka z serem ricotta, parmezanem, jajkiem, solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Całość starannie razem połączyć i schować do lodówki. Do dużego garnka wlać bulion i dodać skórkę z cytryny oraz tymianek. Doprowadzić do wrzenia. Masę wyjąć z lodówki i uformować około 18 niedużych klopsików. Delikatnie włożyć je do bulionu i gotować, około 15 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Tuż przed podaniem wrzucić do garnka liście szpinaku i delikatnie wymieszać. Podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje