Chłodnik z kukurydzy z krewetkami

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1200 gram mrożonych ziaren kukurydzy, rozmrożonych1 szklanka niskotłuszczowego jogurtu naturalnego1 szklanka mleka? szklanki soku z limonki1 łyżeczka mielonej kolendryszczypta pieprzu cayenne450 gram gotowanych mrożonych krewetek, rozmrożonych, posiekanych (4 krewetki zostawić w całości)gruba sól i mielony pieprz1 szklanka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół1 awokado, przepołowione, bez pestki, obrane i pokrojone w kostkę

Wykonanie:

W blenderze zmiksować kukurydzę, jogurt, mleko, sok z limonki, kolendrę oraz pieprz cayenne na puree. Całość przetrzeć przez sito z drobnymi oczkami do miski, pozostałość wyrzucić. Wymieszać z posiekanymi krewetkami i doprawić solą oraz pieprzem.Podawać w miseczkach, przyozdobione z wierzchu pomidorkami, awokado i krewetką w całości.

Twoja opinia