Ciasteczka z czekoladą

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

50 g miekkiego masla ( najlepiej oselkowego )1 i 1/4 szklanki maki6 lyzek cukrucukier waniliowyjedno bialkolyzeczka proszku do pieczenia3 lyzki wodyok 10 dag czekolady

Przygotowanie:

Cukier zmiksowac z maslem i bialkiem, make przesiac z proszkiem do pieczenia i powoli dodajac do masy z cukru i masla dodajac na przemian czesc maki i czesc wody. Gdy masa jest juz gotowa dorzucamy kawaleczki czekolady mlecznej lub gorzkiej ( mozna dodac tez np orzechy ). Na blaszke wylozona papierem wykladamy male „kopczyki” pamietajac o zachowaniu odpowiedniej odleglosci od siebie bo ciasteczka podczas pieczenia sie lekko „rozleja”. Pieczemy 10-12 minut w temp 180 stopni. Z podanych proporcji wychodzi ok 24 szt ciasteczek.

Twoja opinia