Cielęcina alla Florentine

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 kotlety ciele?cekoncentrat pomidorowy1 puszka pomidoro?w2 za?bki czosnku0,5 szklanki wytrawnego winama?kaoliwamasło200 g szpinakuser mozzarellaso?l, pieprz, cukierWykonanie:

Szpinak udusic? z masłem. Na podgrzane masło wrzucic? przetarte pomidory, czosnek, wino, koncentrat pomidorowy, przyprawy, dolac? wody. Kotlety rozbic? na grubos?c? około 0,5 cm, obtoczyc? w ma?ce, usmaz?yc? na oliwie. Na kotlety nałoz?yc? przygotowany szpinak i po plasterku sera, zalac? sosem pomidorowym, omijaja?c „wysepki” z sera. Gotowac?, az? pokaz?a? sie? pe?cherzyki. Podawac? gora?ce.

Twoja opinia