Diabelskie uwodzenie, czyli pieczone udka z kurczaka glazurowane tropikalnymi owocami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

podudzia z kurczaka – 1200 gramówFix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr – 1 opakowaniedżem z owoców tropikalnych (np. marakui, mango lub pomarańczy) – 100 gramówKetchup Hellmann?s – 2 łyżkiświeży imbir – 10 gramówlimonka – 1 sztuka

Przygotowanie:

Fix Knorr wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych.Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj. Posiekaj imbir. Do Fixu Knorr dodaj sok i otartą skórkę z limonki, imbir oraz dwie łyżki Ketchupu Hellman?s. Dokładnie wymieszaj.Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty.Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Twoja opinia