Farfalle z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

350 gram makaronu farfallegruba sól i pieprz mielony1 mała czerwona cebula, pocięta w piórka60 gram serka philadelphia? szklanki świeżego koperku, grubo posiekanego2 łyżki kaparów, opłukanych i osuszonych120 gram wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki wielkości kęsa

Wykonanie:

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, według instrukcji na opakowaniu lub chwilę krócej. Po ugotowaniu odcedzić zachowując ? szklanki wody z gotowania. Do garnka wrzucić cebulę i od razu dodać gorący makaron, całość wymieszać. Następnie dodać serek, koperek, kapary,łososia oraz część wody pozostłej z gotowania makaronu (jeżeli makaron będzie suchy lub będzie miał zbyt mało sosu dodać pozostałą resztę wody z gotowania) i ponownie dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą oraz pieprzem i od razu podawać.

Twoja opinia