Faszerowany ziemniak

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 podłużnych dużych ziemniaków5 łyżek startego żółtego sera2 strąki kolorowej paprykimała cukinia4 łyżki olejusólpieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować szczoteczką, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Wyjąć, ostudzone przekroić nie do końca na pół. Rozchylić, spiąć długimi wykałaczkami i napełnić żółtym serem. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Cukinie umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki dopełnić farszem warzywnym, skropić olejem, zawinąć w pergamin. Grillować 15 minut.

Faszerowany ziemniak, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia