Frittata z cukinią

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 duża cukinia2 jajka2 łyżki posiekanej świeżej bazyliisól, pieprz2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Cukinię omyć i zetrzeć na grubej tarce. Następnie przesmażyć na patelni z rozgrzaną oliwą. W misce wymieszać jajka z ziołami, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Kiedy cukinia zmięknie, wrzucić zawartość patelni do miski z jajkami, całość szybko wymieszać i z powrotem przelać na patelnię. Zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem, aż jajko się zetnie. Patelnię przykryć talerzem, energicznie odwrócić by frittata znalazła się na talerzu.

Frittata z cukinią, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia