Frytki z parmezanem
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 kg ziemniaków1 l oleju5 dag parmezanu w kawałkusól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić (ewentualnie dekoracyjnie ? specjalnym nożykiem) w słupki. Pokrojone ziemniaki dokładnie osuszyć na ręczniku kuchennym. Wkładać porcjami na mocno rozgrzany olej. Smażyć ok. 8?10 minut. Gdy zaczną nabierać żółtego koloru, wyjąć i po kilku minutach ponownie włożyć do rozgrzanego oleju. Smażyć na złoty kolor. Wyjąć i osączyć na papierze kuchennym. Po usmażeniu oprószyć solą i cienkimi płatkami parmezanu. Podawać z sosem pomidorowym.
Frytki z parmezanem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje