Gazpacho

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 duży pomidor, pokrojony na kawałki5 cm kawałek ogórka, obrany i posiekany5 cm kawałek czerwonej papryki, posiekany1 mały ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę? łyżeczki octu sherry? łyżeczki czerwonego octu winnego1 łyżeczka oliwy z oliwekgruba sól i mielony pieprzgrzanki z ulubionego pieczywapłatki sera Coreggio

Wykonanie:

W blenderze zmiksować na gładką masę pomidory, ogórka, paprykę, czosnek, ocet sherry i ocet winny. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki na minimum 30 min (najlepiej na około 8 godzin). Podawać w małych miseczkach, schłodzone, skropione oliwą i posypane płatkami sera. Jako dodatek podawać grzanki skropione oliwą.

Twoja opinia