Gulasz wieprzowy

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

60 dag wieprzowiny (np. łopatka, karkówka)3 cebule4 łyżki smalcułyżka ostrej papryki w proszku3 strąki zielonej paprykiząbek czosnkuok. 3/4 szklanki rosołu2 pomidorysól

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, oprószyć solą, podlać odrobiną rosołu, wsypać paprykę i dusić na małym ogniu pod przykryciem 40 minut, dolewając stopniowo resztę rosołu. Papryki umyć, przepołowić, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Razem z papryką i czosnkiem dodać do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze około 20 minut.

Gulasz wieprzowy, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia