Kiełbaski pieczone z warzywami
Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
(dla 4 osób)
450 g ziemniaków
żółta papryka
czerwona papryka
średnia cebula
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól i świeżo zmielony pieprz
450 g kiełbasek wieprzowych
Przygotowanie
Obrane ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę, paprykę w pióra. Warzywa rozkładamy luźno na płaskiej formie do pieczenia, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Dobrze mieszamy. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 230 st. W tym czasie 2-3 razy mieszamy.
Kiełbaski nacinamy. Układamy na warzywach i pieczemy ok 25 min.
Kiełbaski pieczone z warzywami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje