Kiełbaski pieczone z warzywami

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

(dla 4 osób)

450 g ziemniaków

żółta papryka

czerwona papryka

średnia cebula

1/4 szklanki oliwy z oliwek

sól i świeżo zmielony pieprz

450 g kiełbasek wieprzowych

Przygotowanie

Obrane ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę, paprykę w pióra. Warzywa rozkładamy luźno na płaskiej formie do pieczenia, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.  Dobrze mieszamy. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 230 st. W tym czasie 2-3 razy mieszamy.

Kiełbaski nacinamy. Układamy na warzywach i pieczemy ok 25 min.

Kiełbaski pieczone z warzywami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia