Krem marchewkowy z pistacjami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

60 dag marchewki2 pietruszkiłyżki masłaszalotka (lub cebula)łyżeczka świeżo startego imbiruzmielony kardamonświeżo starta gałka muszkatołowa1/4 łyżeczki pieprzu cayenne8 łyżek śmietany2 łyżki posiekanych pistacjisólmielony pieprz

Przygotowanie:

Marchew i pietruszkę umyć, obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę masła i poddusić na niej warzywa. Dolać 1/2 l wody, gotować ok. 20 minut. Szalotkę obrać, pokroić w plasterki, poddusić na patelni na maśle z dodatkiem imbiru, odstawić. Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem, kardamonem, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne. Dodać podduszoną cebulę z imbirem i gotować jeszcze przez 5 minut. Śmietanę ubić i dodać do zupy, posypać pistacjami.

Krem marchewkowy z pistacjami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia