Krem serowy

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

cebula20 dag dojrzałego camemberta lub brie20 dag sera topionegołyżka miękkiego masłałyżka kwaśnej śmietany4 łyżki jasnego piwaząbek czosnku1/2 pęczka szczypiorku1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku1/2 łyżeczki mielonego kminku1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

Przygotowanie:

Szczypiorek umyć, otrzepać z nadmiaru wody i drobno posiekać. Obydwa gatunki sera pokroić w kostkę i rozgnieść widelcem. Wymieszać z masłem, śmietaną i piwem. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Połączyć z masą serową, papryką i kminkiem. Przyprawić pieprzem cayenne. Obatzter wstawić przynajmniej na godzinę do lodówki. Przed podaniem oprószyć papryką i posiekanym szczypiorkiem. Tę typową bawarską przekąskę podawać do piwa z preclami lub z kromką świeżego ciemnego pieczywa.

Krem serowy, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia