Krem z cebuli dymki

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 łyżki oliwy z oliwek900 gram z dymki, przyciętej i pokrojonej na cienkie plasterki2 ? łyżeczki grubej soli250 gram bulionu drobiowego2 szklanki wody8 kromek ulubionego pieczywa

Wykonanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i podsmażać mieszając od czasu do czasu, przez około 10-15 minut, aby zmiękła. Po usmażeniu wymieszać z solą i wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 15 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut do ostygnięcia. Zmiksować blenderem na gładką masę. Podzielić całość między 4 miseczki, skropić oliwą i podawać z pieczywem.

Krem z cebuli dymki , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia