Kurczak na ostro

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

podwójna pierś z kurczakaMarynata:7 łyżek oliwy z oliwek5 ząbków czosnku2 łyżki soku z cytrynyłyżka miodu2 łyżeczki musztardy grilowej1 łyżeczka przyprawy tandori masala1 łyżeczka sosu sojowego

Przygotowanie:

Do oliwy dodajemy rozgnieciony czosnek, sok z cytryny oraz miód, dokładnie mieszamy, dodajemy miód musztardę przyprawę tandori masala oraz sos sojowy. Musimy uzyskać jednolitą masę. Kurczaka wcześniej myjemy, możemy go nasolić(według uznania). Wmasowujemy w niego marynatę i wkładamy go do lodówki na 24 godziny, przykrywamy folią.Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, wstawiamy kurczaka w rękawie do pieczenia. Powinien się piec ok 1,5 godziny.

Kurczak na ostro, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia