Kurczak na ostro
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
podwójna pierś z kurczakaMarynata:7 łyżek oliwy z oliwek5 ząbków czosnku2 łyżki soku z cytrynyłyżka miodu2 łyżeczki musztardy grilowej1 łyżeczka przyprawy tandori masala1 łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie:
Do oliwy dodajemy rozgnieciony czosnek, sok z cytryny oraz miód, dokładnie mieszamy, dodajemy miód musztardę przyprawę tandori masala oraz sos sojowy. Musimy uzyskać jednolitą masę. Kurczaka wcześniej myjemy, możemy go nasolić(według uznania). Wmasowujemy w niego marynatę i wkładamy go do lodówki na 24 godziny, przykrywamy folią.Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, wstawiamy kurczaka w rękawie do pieczenia. Powinien się piec ok 1,5 godziny.
Kurczak na ostro,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje