Kurczak Tandoori

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 łyżki soku z limonki4 ząbki czosnku1 kawałek świeżego imbiru (5 cm)2 papryczki jalapeno, posiekane1 szklanka jogurtu naturalnego8 udek z kurczaka bez kości i skóry

Wykonanie:

Do blendera wrzucić i zmiksować sok z limonki, czosnek, imbir i chilli. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę. Przeciąć każde udko z kurczaka wzdłuż na pół, nadziać na patyczki do szaszłyków. Posmarować marynatą i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny (lub całą noc). Nagrzać grill , umieścić na nim szaszłyki, przykryć. Grillować przewracając od czasu do czasu, do momentu, aż na kurczaku pojawią się paski od grilla i nie będzie surowy środku. (8 ? 10 minut).

Twoja opinia