Łosoś pieczony z młodymi ziemniakami i czerwoną kapustą

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 szklanki czerwonej kapusty, posiekanej10 młodych ziemniaków, przepołowionych2 łyżki oliwy z oliwekgruba sól i świeżo mielony pieprz450 gram filetów z łososia, bez skóry2 łyżki musztardy ziarnistej2 łyżki chrzanu1 cytryna, skórka i wyciśnięty sok

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Kapustę i ziemniaki wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na blachę i piec 25 minut. W miseczce połączyć musztardę, chrzan i skórkę z cytryny. Łososia posmarować mieszaniną z musztardy. Położyć na blasze i piec 15 minut. Na talerzu położyć ziemniaki z kapustą oraz łososia i wszystko delikatnie skropić cytryną, podawać natychmiast.

Twoja opinia