Łosoś z kaszą kuskus

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 marchewek (około 450 gram łącznie), pokrojonych na ukośne plasterki1 filiżanka kaszy kuskus? szklanki migdałów? szklanki rodzynek? szklanki posiekanej świeżej mięty1 łyżka oliwy z oliwekgruba sólświeżo mielony pieprz4 filety z łososia bez skóry (około 200 gram każdy)1 cytryna, pokrojona na ćwiartki, do serwowania

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. W żaroodpornym naczyniu o wymiarach 20 na 30 centymetrów umieścić marchew, kaszę kuskus, migdały, rodzynki, miętę, olej, 1 i ? szklanki wody, 1 i ? łyżeczki soli oraz ? łyżeczki pieprzu i starannie wymieszać. Filety z łososia oprószyć solą oraz pieprzem, umieścić na kaszy, szczelnie przykryć folią i wstawić do piekarnika na około 30 -35 minut. Po upływie tego czasu wyjąć z piekarnika i podawać łososia oraz pilaw na talerzu z kawałkami cytryny.

Twoja opinia