Makaron penne z peperoncino i oliwkami

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

 

SKŁADNIKI:

 

40 dag makaronu penne2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)łyżka posiekanej natki20-24 zielone oliwki bez pestek1-2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy1-2 peperoncinosól

PRZYGOTOWANIE:

Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku). Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj

 

 

Makaron penne z peperoncino i oliwkami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia