Makaron penne z peperoncino i oliwkami
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
40 dag makaronu penne2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)łyżka posiekanej natki20-24 zielone oliwki bez pestek1-2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy1-2 peperoncinosól
PRZYGOTOWANIE:
Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku). Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj
Makaron penne z peperoncino i oliwkami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje