Makaron po grecku
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 cebulaodrobina oleju2-3 pomidoryopakowanie sera „typu feta”czosnekbazyliaoreganoprzyprawa „do kuchni greckiej”czarne oliwkirukolaoliwa z oliwekszynka parmeńskamakaron
Przygotowanie:
Podsmażamy cebulę na oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy drobno pokrojonego pomidora, ser oraz przeciśnięty czosnek. Całość dusimy do momentu aż ser i pomidory się trochę „rozciapią”. Doprawiamy bazylią, oregano i przyprawą grecką. W między czasie gotujemy makaron, oliwki i szynkę kroimy w plasterki. Gdy masa serowo-pomidorowa jest gotowa mieszamy ją w garnku z ugotowanym makaronem i 3-4 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowany makaron wykładamy na talerze, a na wierzchu układamy rukolę, oliwki i szynkę parmeńską
Makaron po grecku,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje