Makaron po grecku

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 cebulaodrobina oleju2-3 pomidoryopakowanie sera „typu feta”czosnekbazyliaoreganoprzyprawa „do kuchni greckiej”czarne oliwkirukolaoliwa z oliwekszynka parmeńskamakaron

Przygotowanie:

Podsmażamy cebulę na oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy drobno pokrojonego pomidora, ser oraz przeciśnięty czosnek. Całość dusimy do momentu aż ser i pomidory się trochę „rozciapią”. Doprawiamy bazylią, oregano i przyprawą grecką. W między czasie gotujemy makaron, oliwki i szynkę kroimy w plasterki. Gdy masa serowo-pomidorowa jest gotowa mieszamy ją w garnku z ugotowanym makaronem i 3-4 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowany makaron wykładamy na talerze, a na wierzchu układamy rukolę, oliwki i szynkę parmeńską

Makaron po grecku, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.