Makaron z borowikami

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

40 dag makaronu25 dag borowikówcebulaząbek czosnkupomidor1/2 szklanki białego wina2 łyżki masła1/2 pęczka natkisól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, osączyć. Pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidor umyć, pokroić w małą kostkę. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić mieszając. Dodać grzyby, dusić na małym ogniu 10 minut. Wlać wino, oprószyć solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut. Patelnię zdjąć z ognia, wrzucić pokrojony pomidor, wszystko dokładnie wymieszać. Natkę opłukać, posiekać. Makaron wymieszać z sosem grzybowym, posypać natką.

Makaron z borowikami, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia