Makaron z mascarpone i szpinakiem

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

0,5 kg makaronu0,5 kg świeżych, bardzo młodych liści szpinaku250 g mascarpone2 ząbki czosnku1 łyżka masłaświeżo zmielony czarny pieprzsólgarść świeżo startego parmezanu

Przygotowania:

Szpinak opłukać i osuszyć. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na roztopione masło wrzucić czosnek na ok.pół minuty, dodać mascarpone i gotować aż się rozpuści. Dodać liście szpinaku, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente wg. instrukcji na opakowaniu, odcedzić i połączyć z sosem. Przed podaniem posypać parmezanem.

Makaron z mascarpone i szpinakiem, 5.0 out of 6 based on 616 ratings

Twoja opinia