Minestrone z kuskusem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 łyżeczki oliwy z oliwek2 marchewki, przekrojone wzdłuż na pół, a następnie na cienkie plasterki1 czerwona papryka, oczyszczona i pokrojone w drobną kostkę230 gram zielonej fasolki szparagowej, pociętej na 5 cm kawałki3 ząbki czosnku, pokrojone na cienkie plasterki? szklanki kaszy kuskus420 gram bulionu drobiowego2 łyżki koncentratu pomidorowego450 gram fasoli z puszki, osuszonejgruba sólliście natki pietruszkistarty parmezan

Wykonanie:

W głębokim naczyniu żaroodpornym wymieszać olej, marchew, paprykę, fasolkę szparagową oraz czosnek. Przykryć pokrywką i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut. Do całości dodać kuskus, bulion, koncentrat pomidorowy, fasolę z puszki, 1 szklankę wody oraz ? łyżeczki grubej soli. Przykryć i z powrotem wstawić do mikrofalówki na jakieś 5 minut, do momentu, aż warzywa będą miękkie, a kuskus ugotowany. Przed podaniem wymieszać z pietruszką i posypać parmezanem.

Twoja opinia