Mini kanapka klubowa

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

chleb tostowy – 6 sztukSos sałatkowy czosnkowy Knorr – 1 opakowaniemajonez – 100 mililitrówketchup – 1 łyżkasałata lodowa – 0.2 sztukiawokado – 1 sztukapomidor – 1 sztukakrewetki koktajlowe – 100 gramówjajko – 2 sztukipieprz cayenne – 1 szczyptawykałaczki – 4 sztukioliwa – 30 mililitrów

Przygotowanie:

Majonez wymieszaj z ketchupem i sosem sałatkowym Knorr.Pomidory pokrój w drobną kostkę, awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój podobnie do pomidora. Warzywa dodaj do sosu.Krewetki odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem cayenne i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.Jajka usmaż z obu stron.Kromki chleba tostowego opiecz aby były chrupiące.Na powstałego tosta połóż sos z warzywami i krewetkami, garść posiekanej sałaty oraz jajko. Całość przykryj drugą kromką, ponownie połóż warstwę warzyw oraz sałaty (bez jajka) i przykryj trzecim tostem. Czynność powtórz w pozostałym trzema tostami, powinny powstać dwie kanapki.Kanapkę przyciśnij lekko dłonią aby wszystkie warstwy dobrze się posklejały, obkrój nożem dookoła z nadmiaru warzyw i jajka. Następnie wbij wykałaczki na rogach i przekrój kanapkę na dwa małe trójkąty. Podawaj wraz z wykałaczką.

Twoja opinia