Muffinki z cynamonem i imbirem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

? szklanka płatków owsianych? szklanki jasnobrązowego cukru2 łyżki drobno posiekanego kandyzowanego imbiru2 łyżki mąki pszennej2 łyżki roztopionego masła1 ? szklanki mąki pszennej2 łyżki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody? łyżeczki mielonego cynamonu? łyżeczki mielonego imbiru? łyżeczki soli? szklanki maślanki beztłuszczowej? szklanki niesłodzonego gęstego soku jabłkowego? szklanki niesłodzonego oleju roślinnego2 białka, lekko ubiteOlej w sprayu

Wykonanie:

W średniej misce wymieszać płatki owsiane, brązowy cukier, imbir, mąkę i roztopione masło. Odstawić na bok. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Pokryć foremki na muffinki olejem w sprayu i odstawić. Do oddzielnej dużej miski wrzucić: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir mielony oraz sól i mieszać do połączenia. W kolejnej misce połączyć maślankę, sok jabłkowy oraz olej roślinny. Maślankę z dodatkami połączyć z miksem z mąki i dokładnie wymieszać, aż do połączenia składników. Następnie dodać lekko ubite białka jaj. W każdej foremce umieść dwie łyżki masy, wierzch każdej foremki posypać delikatnie dużą łyżką mieszaniny z płatkami owsianymi. Piec w piekarniku około 25 minut (aby sprawdzić czy babeczka jest upieczona wbij w środek patyczek, po wyciągnięciu powinien być suchy). Schładzać w uchylonym i wyłączonym piekarniku 15 min i można podawać.

Muffinki z cynamonem i imbirem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.