Pączki
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: trudne
Składniki:5 szklanek mąki2 szklanki mleka10 dkg drożdży4 łyżki cukru4 jajka6 żółtekSzczypta soli2 łyżki spirytusu12 dkg roztopionejMargarynyMarmoladaPrzygotowanie:Rozczyn:1 szklanka mleka, 1 szklanka mąki, drożdże,1 łyżka cukru, szczypta soli. Do wyrośniętego rozczynu dodać margarynę, resztę mąki, mleka i pianę z jajek ubitą na parze. Wyrobić ciasto. Formować w kulki do których wkładamy marmoladę. Smażymy na tłuszczu, aby pączki mogły całe się zanurzyć.Po upieczeniu polewamy lukrem (białka utrzeć z cukrem pudrem) i posypujemy usmażoną skórką pomarańczową lub sypiemy cukrem pudrem.
Pączki,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje