Papardelle z bundzem

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

150 g sera bundz,250 g makaronu papardelle,2 ząbki czosnku,łyżka posiekanej świeżej bazyliiłyżka posiekanej natki pietruszki,1 łyżka oleju,100 ml śmietany 18%pieprz i sól

Przygotowanie:

Czosnek utrzeć w moździerzu z ziołami, olejem i łyżką zimnej wody. Ser pokroić na drobne kawałki, wymieszać ze śmietaną i utartymi przyprawami. Doprawić solą i pieprzem. Sos gotować na małym ogniu, stale mieszając aż ser się lekko rozpuści, nie doprowadzając jednak do zagotowania. W międzyczasie makaron ugotować al dente. Makaron odcedzić i połączyć z sosem, gotować jeszcze 1-2 minuty.

Papardelle z bundzem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia