Pierogi z fetą
Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: trudne
Składniki:
20 dag sera feta4 łyżki świeżo startego parmezanu3 jajkałyżka posiekanego koperkułyżka posiekanej mięty1 i 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki jogurtu naturalnegosól, pieprz
Przygotowanie:
Fetę rozdrobnić, wymieszać z parmezanem, 2 jajkami, koperkiem, miętą i pieprzem. Z mąki, jogurtu i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na cienki placek, szklanką wyciąć kółka o średnicy 8 cm. Na środek każdego kółka łyżeczką nakładać niewielką porcję farszu, brzegi dokładnie zlepić, docisnąć widelcem. Pierożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 180°C, aż się zrumienią.
Pierogi z fetą,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje