Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem ricotta

Czas:
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

300 gram mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożone? szklanki ser ricotta2 ząbki czosnku, drobno posiekanegruboziarnista sól i świeżo mielony pieprz4 piersi z kurczakaPieczone pomidory śliwkowe

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. Odsączyć szpinak, przelać do dużej miski. Dodać ricottę, czosnek, 1 łyżeczkę soli, ? łyżeczki pieprzu, wszystko razem dobrze wymieszać. Odstawić.Położyć pierś kurczaka na desce. Naciąć pierś wzdłóż by zrobić kieszonkę, w którą należy włożyć farsz. Powtórzyć tę czynności z pozostałymi piersiami, doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 25-30 minut. Na tej samej blasze umieścić można pomidorki. Podawać natychmiast po upieczeniu.

Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem ricotta, 1.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia