Pilaw
Składniki:
szklanka pęczakucukiniacebulamarchewkapuszka pomidorów bez skórki (40 dag)15 dag pieczarekfilet z piersi kurczaka (20 dag)2 ząbki czosnku3 łyżki oliwyzioła prowansalskiesól, pieprz
Przygotowanie:
Pęczak opłukać, zalać 3 szklankami wody i gotować do miękkości na małym ogniu przez około 30 minut, aż wchłonie cały płyn. Warzywa i grzyby umyć, oczyścić i obrać. Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki, marchew i cukinię pokroić w plasterki. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, włożyć cebulę oraz mięso. Usmażyć na złoty kolor, mieszając. Dodać pieczarki, marchew i cukinię. Smażyć mieszając przez 2-3 minuty. Dodać pomidory wraz z zalewą i wymieszać. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę, posiekany czosnek, przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wymieszać i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu jeszcze około 15 minut.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje