Płynne ciastko czekoladowe
Składniki:4 łyżki masła, w temperaturze pokojowejkilka łyżeczki cukru do obsypania foremek? szklanki cukru pudru3 duże jajka? szklanki mąki pszennej? łyżeczki soli230 gram gorzkiej czekolady, roztopionejcukier puder do posypaniabita śmietana, do dekoracji
Wykonanie:Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. 6 foremek na muffinki starannie wysmarować masłem i oprószyć cukrem, odstawić. W misce przy pomocy miksera ubić masło i cukier na puszysta masę. Następnie dodawać stopniowo jajka, cały czas mieszając. Po dokładnym połączeniu dodać mąkę oraz sól i ponownie starannie wymieszać, aż do połączenia składników. Ciasto podzielić równo między przygotowane foremki. Piec około 8 ? 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na około 10 minut, aby lekko ostygły. Podawać posypane cukrem pudrem i z dodatkiem bitej śmietany.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje