Pomarańczowy flan

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

300 ml soku z pomarańczy2 łyżeczki żelatyny3 jajka4 łyżki cukruopakowanie budyniu waniliowegopomarańczakieliszek likieru pomarańczowego

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w soku, odstawić na 30 min. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z proszkiem budyniowym. Wlewać sok z żelatyną, mieszając. Przelać do rondla, postawić na małym ogniu. Mieszać krem, aż zgęstnieje, ale nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić. Białka ubić, wymieszać z kremem. Napełnić foremki wyłożone folią. Wstawić do lodówki na 2?3 godziny. Ogrzać foremki (dno włożyć na sekundę do wrzątku), wyłożyć krem na talerzyki. Udekorować pomarańczą, polać likierem.

Pomarańczowy flan, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia