Pomarańczowy flan
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie
Składniki:
300 ml soku z pomarańczy2 łyżeczki żelatyny3 jajka4 łyżki cukruopakowanie budyniu waniliowegopomarańczakieliszek likieru pomarańczowego
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w soku, odstawić na 30 min. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z proszkiem budyniowym. Wlewać sok z żelatyną, mieszając. Przelać do rondla, postawić na małym ogniu. Mieszać krem, aż zgęstnieje, ale nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić. Białka ubić, wymieszać z kremem. Napełnić foremki wyłożone folią. Wstawić do lodówki na 2?3 godziny. Ogrzać foremki (dno włożyć na sekundę do wrzątku), wyłożyć krem na talerzyki. Udekorować pomarańczą, polać likierem.
Pomarańczowy flan,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje