Rosół z warzywami, podawany z naleśnikami z parmezanu

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

wołowina – 400 gramówRosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr – 2 sztukiporcja rosołowa – 300 gramówseler – 0.5 sztukipietruszka – 0.5 sztukimarchew – 2 sztukicebula – 1 sztukabrukselki – 200 gramówPrzyprawa Uniwersalna Delikat Knorrziele angielskie – 3 sztukiliść laurowy – 2 sztukiziarenka czarnego pieprzu – 4 sztukikilka gałązek świeżego tymianku i majeranku (związanych ze sobą białą nitką)

naleśniki:jajka – 2 sztukimąka – 300 gramówstarty parmezan – 50 gramówgałka muszkatołowa – 1 szczypta

Przygotowanie:

Mięso umyj, zalej 1,5 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy oraz kostki Rosołu szlachetnego Knorr i gotuj powoli przez około 40 minut.Warzywa, marchew, selera oraz pietruszkę pokrój w grubą kostkę i dodaj do rosołu. Cebulę opal nad gazem, aby przybrała ciemnozłocistego koloru i dodaj do rosołu.Wywar gotuj przez następne 40 minut. Pora i brukselkę pokrój w kostkę i, wraz z przyprawami, dodaj do całości. Rosół gotuj jeszcze około 20 minut. Podawaj z porcją warzyw z garnka i mięsem oraz pokrojonymi kluskami z naleśników z parmezanem.Wszystkie składniki połącz ze sobą w jednolite, gładkie ciasto. Jeśli jest ono zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki. Następnie dodaj starty parmezan.Usmaż naleśniki.Naleśniki zroluj, pokrój w cienkie paski i podawaj do zupy.

Twoja opinia