Sałatka ryżowa z pieczarkami
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
2 szklanki ryżupęczek dymki20 dag pieczarek20 dag wędzonego sera żółtego4 ogórki konserwowepapryczka chili2 łyżki masła5 łyżek oliwysól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, usmażyć pieczarki.Dymki obrać, posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić na plasterki, ser pokroić w malutką kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać. Ryż, pieczarki, dymkę, ser, ogórki i chili polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku.
Sałatka ryżowa z pieczarkami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje