Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych
Składniki:
sparzone krewetki królewskie – 6 sztukSos sałatkowy włoski Knorr – 1 opakowanieżółta cykoria – 1 sztukapomarańcza – 1 sztukaczerwony grejpfrut – 1 sztukazielone jabłko – 1 sztukamigdały pokrojone w plastry – 10 gramówoliwa z oliwek – 50 gramówgęsty sos balsamiczny do dekoracji – 20 mililitrów
Przygotowanie:
Nożem okrój ze skóry pomarańczę i grejpfruta, wytnij filety z owoców. Sok wyciśnij do miski ? przyda się do przygotowania dresingu. Jabłko pokrój w cienkie cząstki.Przygotuj dresing łącząc oliwę, z sokiem z owoców i Sosem sałatkowym Knorr.Migdały upraż na patelni na złoty kolor. Krewetki przetnij na pół i odłóż na bok.Z cykorii odetnij końcówkę i pozwól, aby listki się luźno rozsypały. Następnie umyj je, osusz i wymieszaj razem z cząstkami jabłka, owoców, krewetkami oraz dresingiem.Na talerzu za pomocą sosu balsamicznego narysuj serce.W obrębie ułóż sałatkę, przekładając na przemian żółte i czerwone kawałki cykorii, jabłka, cytrusy i kawałki krewetek.Na koniec sałatkę posyp migdałami.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje