Sałatka z gotowanego kurczaka z warzywami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 szklanki wody3 szklanki białego wytrawnego wina3 piersi z kurczakagarść liści kopru włoskiego5 gałązek estragonu2 łyżki grubej soli2 łyżki całych nasion kolendry? szklanki oliwa z oliwek3 łyżki białego octu winnegogruba sól i świeżo zmielony pieprz2 główki sałaty masłowej3 średnie marchewki8 małych rzep , pociętych na cienkie plasterki1 bulwa kopru włoskiego, pocięta w słupki1 małe jabłko, pokrojone w słupki? szklanki świeżego estragonu

Wykonanie:

Do garnka wrzucić kurczaka, liście kopru, estragon, sól, kolendra, pieprz i wlać wodę oraz wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, a następnie zdjąć z ognia i odstawić na 35 minut, aby kurczak doszedł. Po ostygnięciu wyjąć kurczaka i obrać go ze skóry i kości.Zrobić vinaigrette: wymieszać olej z octem i doprawić solą i pieprzem.Zrobić sałatkę: wymieszać sałatę, rzepę, bulwę kopru włoskiego, jabłka i estragon w dużej misce. Dodać pokrojonego kurczaka i skropić vinaigrette?m. Od razu podawać.

Twoja opinia