Sałatka z kurczakiem, pistacjami i fetą

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

? filiżanki niesolonych, łuskanych pistacji? szklanki plus 1 łyżka oliwy z oliwek? szklanki białego octu winnegogruba sól i świeżo mielony pieprz4 piersi z kurczaka1 łyżeczka mielonej kolendry1 główka sałaty lodowej, grubo posiekanej? szklanki natki pietruszkipęczek dymki, pokrojonej w cienkie plasterki120 gram fety, pokruszonej2 pomarańcze, obrane i oczyszczone z białych błonek, przekrojone na połowę i na cienkie plasterki

Wykonanie:

Na średniej wielkości patelni prażyć pistacje przez około 7 minut, często mieszając. Przełożyć na talerz do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać ? szklanki oleju i ? szklanki octu, doprawić solą i pieprzem , odstawić. Na patelni rozgrzać pozostałą łyżkę oleju. Kurczaka posypać kolendrą , doprawić solą i pieprzem. Smażyć partiami z każdej strony około 2-3 minut. Przenieść na deskę i pokroić na cienkie plasterki. Do miski z sosem dodać pistacje, sałatę, natkę pietruszki oraz dymkę i dokładnie wymieszać. Rozdzielić do miseczek, na wierzchu ułożyć kurczaka, pomarańcze i posypać fetą. Podawać natychmiast.

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.