Sałatka z łososia z ogórkiem i cebulą

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

120 gram filetu z łososia bez skórygruba sól i mielony pieprz1 łyżka octu sherry1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka miodu? czerwonej cebuli, pokrojonej w bardzo cienkie plasterki? ogórka bez pestek, pokrojonego w cienkie plasterki1 łyżka bardzo małych kaparów, wypłukanych i osuszonych

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. Łososia doprawić solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika na około 8- 10 minut. Gotową rybę rozdrobnić widelcem na kawałki wielkości kęsa i zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w średniej misce wymieszać ocet, olej i miód. Doprawić solą i pieprzem. Dodać łososia, cebulę, ogórka i kapary, całość delikatnie zamieszać. Podawać od razu lub przechowywać w lodówce do 4 godzin.

Twoja opinia