Spaghetti alla vodka
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
250 g makaronu spaghetti1 cebula (10 dag)1 szklanka śmietanki 36-procentowej1/2 szklanki czystej wódki2 łyżki masła5 łyżek startego parmezanupo 1 łyżce posiekanych ziół: tymianku, estragonu i bazyliisól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w plasterki, zeszklić na maśle, dodać zioła, śmietankę oraz wódkę i wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje. Makaron ugotować al dente według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z sosem, doprawić solą i pieprzem, posypać serem i od razu podawać.
Spaghetti alla vodka,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje