Spaghetti alla vodka

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g makaronu spaghetti1 cebula (10 dag)1 szklanka śmietanki 36-procentowej1/2 szklanki czystej wódki2 łyżki masła5 łyżek startego parmezanupo 1 łyżce posiekanych ziół: tymianku, estragonu i bazyliisól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w plasterki, zeszklić na maśle, dodać zioła, śmietankę oraz wódkę i wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje. Makaron ugotować al dente według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z sosem, doprawić solą i pieprzem, posypać serem i od razu podawać.

Spaghetti alla vodka, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia