Stek z sarny „Paradise”

Czas: do 60 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

50 dag udźca bez kości, 2 dag mąki, tłuszcz, 10 dag przecieru z suszonych moreli, po 0.2 szkl. dżinu Polish Gin i Apricot Gin, 0.2 szkl. śmietanki, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.Sposób wykonania:

Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, pokrajać ukośnie na porcje, po czym rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem owalne steki grubości ok. 2 cm. Następnie steki posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, dodać przecier, dżin i śmietankę, dusić kilka minut i doprawić. Podawać z ziemniakami nadziewanymi grzybami i surówkami.

Twoja opinia