Szaszłyki jagnięce

Czas: do 60 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

80 dag jagnięcinygałązka rozmarynu2 ząbki czosnkusok z cytryny1/2 łyżeczki cukru1/2 łyżeczki musztardypieprz4 łyżki oliwycebula100 ml czerwonego wina200 ml bulionu mięsnegoplasterki cebuli i starta marchewka do przybraniasól

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę. Rozmaryn umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i drobno posiekać. Z soku z cytryny, cukru, musztardy, pieprzu, rozmarynu i czosnku zrobić marynatę. Mięso zanurzyć w marynacie i odstawić na godzinę do lodówki. Mięso osączyć z marynaty i nadziewać na 8 patyczków do szaszłyków. Smażyć z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Szaszłyki zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu poddusić pokrojoną cebulę. Dolać wino, zagotować i dolać bulion, przyprawić, włożyć mięso i gotować, aż sos odparuje.

Szaszłyki jagnięce, 3.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia