Szparagi z parmezanem
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
po pęczku szparagów białych i zielonych2 żółtka ugotowane na twardo5 dag parmezanu w kawałku2 łyżki sosu pestołyżka oliwycukiersól, pieprz
Przygotowanie:
Szparagi opłukać. Białe obrać z włókien. Z obu gatunków szparagów odciąć zdrewniałe końce. Ugotować w osolonym i posłodzonym wrzątku. Osączyć. Większe przekroić wzdłuż na pół. Wymieszać pesto oraz oliwę, aby powstał jednolity sos. Dodać rozgniecione starannie żółtka i ponownie wymieszać. Szparagi ułożyć na talerzu, oprószyć pieprzem, polać sosem i obficie posypać świeżo zestruganymi płatkami parmezanu. Od razu podawać.
Szparagi z parmezanem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje