Szparagi z parmezanem

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

po pęczku szparagów białych i zielonych2 żółtka ugotowane na twardo5 dag parmezanu w kawałku2 łyżki sosu pestołyżka oliwycukiersól, pieprz

Przygotowanie:

Szparagi opłukać. Białe obrać z włókien. Z obu gatunków szparagów odciąć zdrewniałe końce. Ugotować w osolonym i posłodzonym wrzątku. Osączyć. Większe przekroić wzdłuż na pół. Wymieszać pesto oraz oliwę, aby powstał jednolity sos. Dodać rozgniecione starannie żółtka i ponownie wymieszać. Szparagi ułożyć na talerzu, oprószyć pieprzem, polać sosem i obficie posypać świeżo zestruganymi płatkami parmezanu. Od razu podawać.

Szparagi z parmezanem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.