Warzywne risotto
Składniki:
25 dag ryżucebulaząbek czosnku2 pomidorycukinia15 dag brokułówmarchewka20 dag zielonego mrożonego groszku5 łyżek oliwyłyżka koncentratu pomidorowego1/2 l bulionu warzywnego5 dag startego twardego koziego sera2 łyżki kiełków słonecznikasól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cukinię i brokuły umyć, osączyć.Cukinię pokroić w półplasterki, brokuły podzielić na różyczki. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dusić 15 min, mieszając od czasu do czasu. Czosnek zeszklić na pozostałej oliwie, wsypać ryż i smażyć 2 minuty, mieszając. Wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Zdjąć z ognia, dodać podduszone warzywa, wymieszać. Przed podaniem posypać kozim serem i kiełkami słonecznika.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje