Zielona zupa krem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

40 dag mrożonych brokułów30 dag mrożonego zielonego groszku2 duże ziemniaki1 l bulionu warzywnegoszklanka białego wytrawnego winaszklanka śmietany kremówkikilka listków bazylii do dekoracjisól, biały pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Brokuły i zielony groszek wsypać do rondla, dodać ziemniaki, wlać bulion i wino, oprószyć solą i pieprzem, gotować 25 minut. Przestudzić. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać do niej lekko ubitą śmietanę kremówkę, delikatnie wymieszać. Przed podaniem zupę należy mocno podgrzać, ale nie gotować, jeśli trzeba, przyprawić do smaku, udekorować listkami bazylii.

Zielona zupa krem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia