Zupa jarzynowa z indykiem
Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek1 średnia cebula, drobno posiekana2 ząbki czosnku, posiekane2 łyżki koncentratu pomidorowego1 duży batat, obrany, poćwiartowany wzdłużnie, i w cienkie plasterki400 gram pomidorów, bez skórki, pokrojonych w kostkę z sokiem400 gram bulionu drobiowego? łyżeczki suszonego rozmarynugruba sól i mielony pieprz450 gram gotowanej piersi z indyka , pokrojonej w kostkę1 mała endywia , liście porwane na kawałki wielkości kęsa
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzać oliwę. Dodać cebulę oraz czosnek i podsmażać przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, a następnie dodać ziemniaki, pomidory, bulion, 1 szklankę wody i rozmaryn. Doprawić solą oraz pieprzem i gotować na wolny ogniu około 15 minut. Do garnka dodać indyka i endywię, podgrzewać do momentu, aż kurczak będzie ciepły. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje